ponedeljek, 22. december 2008

Uf ... to je pa bilo hiperaktivno popoldne, ki je obrodilo kar nekaj sadov :) Upam, da bodo objemčki Davidu, Becky in Adamu všeč.
V žepku se skrivata ...
Da bomo vsi veseli imamo funte in eure :D :D :D

Lep pozdrav vsem,
Janja.

Čas(r) daril

Čas oz. čar daril je tukaj. Večina bo na darilca počakala do januarja, ko se vrnem domov, nekateri pa bojo (upam) lepo presenečeni že čez kakšen dan ali dva :)

Za družino, pri kateri živim v Angliji, sem izdelala tole sliko. Upam, da jim bo slika všeč ... no, prepričana sem, da mami Jo bo 100% všeč, ker je na njej slonja družina - obužuje slone, polna hiša jih je. Drugače pa slika je šivana, izdelana s križci. Načrt sem dobila na internetu, nato so ga iz interneta izbrisali in težave so se začele. Pred časom sem si načrt shranila na računalnik, ampak resolucija slike je katastrofalna. Ugotovila sem, da je krivda seveda moja :) ker nisem slike povečala in nato shranila (hvala dkivi za pomoč). Sedaj je slika končana, malo po načrtu malo pa improvizirana :D

Ostajajo mi še darilca za otroke. Ideja je, material tudi ... samo začeti je treba! :) In ker nimam veliko časa na razpolago, se jih bom kar takoj lotila.

Šibammmmmmm,
Janja.

petek, 19. december 2008

My Christmas Tree :D

Ali naj komentiram? Čudovita je!!! :D In končno končana. Včeraj smo prijeli stvar v roke in uredili, he he. Ko se ženske spraijo :) Pomagala pa mi je seveda Becky.

Na novoletni jelki so različni okraski: pingvini, ki so mi jih podarili družinski člani, bili so tako carti, da se jim niso mogli upreti. Narezana limeta, moje delo, se je sušila več kot 2 tedna na radiatorju in končno sedaj je suha. Okraski iz das mase, ki smo jih skupaj s tamalimi izdelali in pobarvali :) In to je rezultat :D

Če se sprašujete, ali vidite dobro ... ja, jelka visi. Zgodba je takšna. Jelko smo postavili na polico, jo obtežili z utežmi in vse je bilo v redu ... aha, 1 teden, nato sem jo 2x našla na tleh :s Odločitev je padla: jelka gre na vrata. V bistvu ima narejeno zanko, za jo obesit in jaz sem jo obesila :)
(No, to je uradna verzija, resnice pa nihče ne ve. Predvidevam, da je jelka postala depresivna brez okraskov in poskušala samomor ali, druga možnost, se naveličala poslušat že stotič CD Michaela Bubleja in ga poskušala skriti ali uničiti - imam dokaz, CD je bil na tleh!)

Jelka postavljena, pripravljena na pravljični večer. Še zanimivo bo praznovati božič v židovski družini :)

*~*~* Vesele božične in novoletne praznike vsem!!! *~*~*

Lep pozdrav iz mokre Anglije, jah spet dežuje.
Janja.

ponedeljek, 15. december 2008

Liverpool, 23.11.2008

Končno! Že sama sem bila malo nestrpna, kdaj bom objavila slike iz Liverpoola! :) V naslov bi morala dodati še nekaj ... in sicer št.1 kajti odločila sem se, da se bom v to čudovito mesto zagotovo vrnila! Vreme nam res ni bilo naklonjeno (sem se pa počutila, kot da bi bila doma: črna burja/bora nera :s), je pa bila družba tako dobra, da smo na dež čisto pozabili :)

V Liverpool sem se odpravila z dvema sošolkama iz collega, Monico iz Španije in Nathali iz Francije. Pridružili so se nam še Nathalijini prijatelji prav tako iz Francije.

Glede na vreme smo se odločili, da se bomo zadrževali bolj na zaprtem, kot na odprtem. Iz železniške postaje smo se odpravili v morju (jeee, morje!!! :D), k Albert docku.
No okoli Albert docka je nekaj muzejev, med katerim Merseyside maritime museus.
Na drugi strani pa tarča, v katero smo ciljali: The Beatles Story Exhibition
V muzeju naj se nebi slikalo, kljub temu sem malo prekršila zakon :P Pa saj sem naredila samo par posnetkov ...

Po 2 urah v Beatles muzeum (in še bi lahko bili noter, če si želiš ogledat, prebrat in poslušat vse, kar je tam ... si lahko cel dan zaposlen) smo se odločili, da bomo nadaljevali kar z Beatlesi in se odpravili v Cavern pub. Mimogrede, na poti nas je ulovila toča ... kar iz lepega! V Cavern pub smo prišli mokri, kot cucki! Aha, zakaj Cavern pub. V Cavern pubu so Beatlesi začeli svojo kariero, ime cavern pa zato, ker se pub nahaja pod zemljo :)
Pred pubom simpatičen možicelj. Nihče ne ve, kdo je ... ampak vsi smo se slikali z njim :D
V notranjosti pa nas je pričakalo presenečenje. Naleteli smo ravno na "koncert" v živo, no ne vem, če se mu lahko reče koncert. V glavnem, glasba v živo!!! Na žalost slika vam ne more povedati, kaka faca je bil ta gosodič, vsi smo se mu nasmejali in igral je odlično, sami stari komadi, od Cat Steavensa, Beatles in še in še ...
Beatles Juke Box
In seveda ... ni šlo drugače, kot da smo nazdravili vsi skupaj (skoraj vsi, Nathalie se je žrtvovala in slikala :)).
S tem se je naš izletek končal. Kratek ampak prijeten. No, sedaj se lahko pohvalim, da sem spila pivo v pubu, kjer so Beatlesi nekoč igrali! :D

Kaj več o Liverpoolu pa čez kak mesec. Včeraj sem bila na zadnjem izletu za letos, slike pa še pridejo (še vedno na fotoaparatu, seveda).

Bodite pridni in ... "we all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine" :D
Janja.

sobota, 13. december 2008

Prazniki so pred nami!

In za nami, če sem bolj točna. Miklavž je že mimo, božič in novo leto pa se prideta. Tudi letos sem za adventni čas pripravila venček, ki ni ravno pravi venček. Lahko rečem, da je kup zelenja na srebrnem krožniku :D Ampak zgeda pa kot ta pravi.

Ko že omenjam praznike ... Prejšnji teden sem ravno nekaj delala v zgornjem nadstropju v hiši, ko me Becky kliče, naj pridem takoj dol. In ker seveda nisem odletela po stopnicah kot blisk v sekundi, je bila ona že pri meni, s kartonasto škatlo v rokah. Ali kdo ugane, kaj je bilo v škatli? Hmm ... še malo počakam ... no, v škatli je bila novoletna jelka! :) Sedaj imam novoletno jelko v sobi, ki čaka da jo okrasim. Seveda to je čista atrakcija za otroke, prva novoletna jelka v hiši. No, prejšnji petek smo se lotili izdelovanja okraskov za na jelko, včeraj smo jih nekaj pobarvali, sedaj moramo dokončati z barvanjem in jih obesiti. Pa bo! ;) Potem pa pokažem, kaj je nastalo.

Lep pozdravček iz deževne Anglije, dežuje od včeraj zvečer in še se ni ustavilo ... hmm ... očitno, nas hoče odplaknit! :D
Janja.