petek, 27. februar 2009

Janja hodi v šolo :)

Očitno nisem mič napisala o temu, ups ... ušlo je :P

Preden sem prišla v Anglijo sem se odločila, da se vpišem na tečaj angleščine za odrasle. Tečaj se imenuje ESOL. V razredu nas je ene 10-15, vsakič je drugačno število, nekateri so odšli, nekateri prišli na novo. Naša skupina vsebuje študente L1 in L2 (level1 and level2). Jaz spadam v L2 - ha ha ha, sploh ne vem, kako sem lahko v tej skupini ampak ok, tako se je učiteljica odločila :)

Med tečajem imamo 3 izpite, in sicer: listening and speaking (naslednji teden, se že tresem!!!), reading in writing. Za vsak opravljen del dobš diplomo oz. certifikat, če pa opraviš vse dobiš še dodatno potrdilo.

Tečaj mi je kar všeč predvsem zato, ker mi vzame 2x po 2 ure in pol (ponedeljek in sreda). Če nebi imela šole 2x na teden ne vem kaj bi, umrla bi od dolgčasa najverjetneje :) Spoznala sem kar nekaj punc (in Roberta, edini moški predstavinik v razredu, hkrati moj par pri izpitu naslednji teden :D), s katerimi se dobimo na kavi ali gremo kam na izlet skupaj. Kar se socializacije tiče je tečaj idealna stvar in mislim, da glavni razlog, zakaj ga obiskujem :)

Za konec še ena slikca. Ker sem že večkrat omenjala Molly ... naj vam še pokažem to "beštjo" :D
He he he njena idealna pozicija, v tem sta si z mojo Taro povsem enaki :D A mojo mišeko sem pokazala? Hmm ... nisem sigurna zato ...
Moj cukerček!!! Komaj čakam, da jo spet vidim ...

To bi bilo za 1x vse, grem stvari na kup dat, za vikend me čaka izletek. Pa nič ne razkrijem, kam grem :P
Lep tekaški pozdrav,
Janja.

PS: že 3-4 tedne tečem, juheeej :D

četrtek, 26. februar 2009

We love felt :)

Jeee, Janja se je zbudila :) In že spet sem tu. Sicer pa zadnje čase nimam kaj veliko časa, sploh za ustvarjanje ne (niti motivacije ne, če povem po pravici). Po novem letu sem si vzela malo pavze ... po drugi strani pa imam nekoga tukaj, ki se je od novega leta dalje čisto zagrel za ročna dela ... še posebej za filc :)

Nekega dne je Becky prišla domov iz šole in izjavila, da je v "crafty mood" in da bi rada nekaj ustvarila. Seveda ni pozabila na mojo obljubo, da jo bom naučila delat objemčke oz. filcaste figurice. Innn, odločitev je padla, naj bo "felt day"!

Na razpolago nisva imeli kaj dosti materiala, v bistvu moje ostanke filca, ki sem ga uporabila za novoletna darila. Vsekakor, za prvi poskus čisto zadosti. Pa sva risali in rezali in primerjali in šivali in polnili in ... TADAAA! Nastala je super duper figurica iz filca, ki je že nekaj časa pri novi lastnici (podarjena je bila za rojstni dan).

Navdušenje in ponos sta zrastla čisto do zvezd (ki bi morale biti tam nekje za oblaki ... že nekaj časa se sprašujem, če so še vedno tam, ker jih nisem videla že ceeeeelo večnost), zato sva se lotili že nove figure. Nastal je "smiling face" (ki ga žal nisem slikala).

V tem času je nastala še čisto mičkena zvezdica, na kateri je prišita črka B, ki visi v Beckyjini sobi. Moje zaloge filca gredo počasi h koncu in Becky je že skoraj obupala nad mamo, ki je obljubila, da bo filc nabavila (in ga do sedaj še ni). No, ker bo gospodična v soboto izvedela rezultate sprejemnih izpitov, ki jih je imela v januarju, sem se odločila, da ji poklinim darilce :) ki ji bo, vsaj mislim, zelo všeč :D Slika pa tukaj --->
Darilo jo bo čakalo v soboto zjutraj in odpre ga lahko samo po rezultatih (jej sem žleht).

Za enkrat je ustvarjanja konec. Sedaj pa se grem "učit", naslednji teden me čaka prvi izpit :o

Želim vam obilo ustvarjalnih uric :D
Janja.

torek, 24. februar 2009

Slike York

Tako kot obljubljeno, slike so tu :)

Vhod v York - mestna vrata

Sprehod po obzidju s Šarko in Marion


Most čez reko Ouse
Grad (muzej in knjižnica)
Stolp


Srednjeveška ulica v Yorku "The Shambles"

Katedrala Yorka - York Minster in kip Rimljana pred njo





Na poti na vrh stolpa katedrale

Pogled iz najvišje točke :)

Poleg katedrale smo obiskale še Železniški muzej (The Railway Museum)


To bi bilo nekako vse iz Yorka :D
Lep pozdravček ;)
Janja.

ponedeljek, 23. februar 2009

York, 1.2.2009

Na prvi februarski dan sem se odpravila na izlet v York. Z mano sta šli Marion in Šarka. Naj vam predstavim York (čisto na kratko).

York je čudovito mestece ob reki Ouse in Fossv v severnem Yorkshiru. Mesto so ustanovili Rimljani in ga poimenovali Eboracum. Za tem so mesto zasedlii Angli in ga preimenovali v Eoferwic - veljalo je za prestolnico Kraljevine Northumria. Vikingi so mesto zasedli leta 866 in ga preimenovali v Yorvik, okoli leta 1000 pa je mesto dobilo ime, ki ga ima še danes.

O tako, pot do tam je bila zelooo zanimiva. Prvič, avtobusa za Manchester ni bilo zato smo mislile, da smo zamudile vlak za Leeds (kjer prestopiš za York). Na srečo je vlak zamujal, ulovile smo ga, juhej. Plus za nas. In kaj ugotovimo čez nekaj časa? Vlak je sicer pravi vendar brez gretja! Ok, nič zato. V Leedsu smo skočile še na avtobus, ki nas je seveda čakal (zamudniki pač) in čez 45min smo končno prispele v York :)

Ena slikica za pokušino - York Minster - katedrala. Pa taka lepa sončna slika (beri: 5min v celem dnevu). Ostale slike še pridejo v prihodnjih dneh, ko bo povezava malo boljša, ker danes me spravlja čisto ob živce, grrrrr.
Lep lep lep večer želim,
Janja.