torek, 30. september 2008

Greetings from England!


Pozdravček iz Anglije! :D

Včeraj sem prispela v Anglijo. Let je bil kar miren, tu pa tam kaka turbolenca sam res minimalna, tako da ni bilo panike. Na letališču me je čakala Jo, moja nova mama, z gromozanskim nasmehom na obrazu in z listkom z mojim imenom v roki (to je bilo res filmsko :D). Ok, letališče John Lenon in njegova yellow submarine (pred letališčem je postavljena podmornica!) sta že za nami, destination Cheadle.

V Cheadle sva prispeli kar hitro, mislila sem, da je veliko dlje. Najprej en hiter giret po mestecu oz. vasici - zelo težko definiram kaj je, kar sem videla zgleda malo mestece in ne vas ampak ok. Po orientacijskem ogledu sva šle domov, moj novi dom. Prva reakcija: WAAAW. Hiška je super lepa, tipična angleška z dvemi nadstropji, zunaj rjavo bele barve in z vrtičkom na zadnji strani. Notranjost ... enostavno čudovita.

Čez nekaj časa so začeli prihajati otroci iz šole. Najprej sem spoznala Adama, najmlajšega, nato Backy in na zadnje še Davida, najstarejšega med tremi. Moram priznati, da se otroci zelo trudijo z mano, z veliko potrpljenja mi razlagajo, kako se izgrajo video igrice (jaz sem anti za to) in vse ostalo :) V glavnem, počutim se kot doma.

Zvečer smo imeli čisto posebno večerjo. Prišla sem v družino židov in včeraj je bila Challah - židovsko novo leto. Mmm, najedla sem se ko pujsek :D

Danes so se priprave na kosilo pričele že zjutraj. Vsak čas se bo družina vrnila iz sinagoge in s sabo pripeljala še kup prijateljev in sorodnikov zato moram malo pohiteti.

Mislim, da je za enkrat dovolj :P

Pa pa,
Janja.

nedelja, 28. september 2008

Jutri je dan D!

Še zdej se ne zavedam, kako je šel ta čas tako hitro mimo. Danes je nedelja in jutri je dan D - odhod v Anglijooo!!!

Včeraj pa smo imeli majhno feštico pri meni doma. Ker sem imela v torek rojstni dan je bila kar rojstnodnevna - poslovilna žurkica. Super vas je bilo videt še zadnjič pred odhodom. Hvala vsem, ki ste prišli in tudi tistim, ki ste bili z mislimi z nami (jao to zveni malo temačno ... ampak ni tako mišljeno ;))

Pa še to: da nebi slučajno pozabila kje sem doma, sem dobila enkraten - unikaten pripomoček:

A si me predstavljate s tem v Angliji? :D A bi mislili, da sem mal ruknjena ... :P

Zdej še kovčke zaprem, računalnik pospravim in grem počivat, jutri bo dolg dan.

Še enkrat hvala vsem, pogrešala vas bommmmm ...
Bodite pridni in radi se imejte ;)
Janja.

torek, 23. september 2008

Prvi jesenski dan ... srečen dan ali dan poln otožnosti?


23. september, prvi jesenski dan in jesensko enakonočje ... pa tudi moj rojstni dan. Ah ... ko sem bila mlajša sem komaj čakala, da nastopi moj dan: vsa pozornost je usmerjena nate, v šoli ti sošolci narišejo risbico, vsem razdeliš sladkarije in vsaj za 5 minut si njihov najboljši prijatelj. Starši te sesujejo z darili in torta je najslajša od vseh, ki si jih kdaj poskusil. Podoben občutek sem doživljala ob novem letu.
Ko pa odrasteš ugotoviš, da je rojstni dan čisto običajen dan. Vesel si že, če ti starši voščijo in če ti 1/3 prijateljev piše SMS sporočilo. O ostalem da niti ne govorim. Podobna situacija za novo leto.

A kaj bi se s tem ubadala? Čez 6 dni bom v Angliji! Komaj čakam, sedaj samo še popakiram in ... šibam!

Lep pozdrav in vse najboljše vsem!
Janja.

sreda, 17. september 2008

Sestavljanje in ... shopping v Trstu

Dan odhoda se vse hitreje približuje, še natanko 11 dni do mojega odpotovanja v Anglijo. Uff, še 100 stvari je treba narediti a po pravici povedano, se mi res ne da :P Kakorkoli, čez 1 teden bo že vse spakirano in pripravljeno.

Dokler imam še kaj časa se ukvarjam še malo z mojim ustvarjanjem. Danes sem po dooolgem času pogledala v zabojček s pripomočki za izdelavo nakita. V bistvu celo poletje nisem pomolila nosu vanj (se vidi, da me ni bilo doma, he he). Ja, čakale sta me 2 verižici že od prejšnjega tedna in končno sem ju naredila. Nato sem si naredila še eno ... samo zame! In že če sem naredila ogrlico, zakaj nebi še uhančke zraven. Tako je nastalo tole:

Verižica je zelo preprosta, vse skupaj sem samo sestavljala, ampak meni je zelooooo všeč! In sigurno bo šla z mano v Anglijo :D

Včeraj sem preživela zelo prijeten dan. Tjaša in Silvija sta me prišli iskat in skupaj smo se podale v Trst, v "shopping"! Po dvournem kroženju po centru mesta smo se odločile, da se odpravimo še v trgovski center Torri d'Europa. Shopping se je kar hitro končal, saj smo bile lačne kot volkovi. Mmm, pizza je bila super, sladoled pa še boljši! :) Nazaj iz Italije smo se ustavile še v Ankaranu in pozdravile bivše sodelavce, ki so ostali ... Pika na i je bilo skakanje na trampolinuuu :D

Drage moje pupe, imela sem se super!
Bodite pridne,
Janja.

sobota, 13. september 2008

Brrr, zebeee

Ja, to je vse na kar lahko danes mislim, kako se je v eni noči ohladilo za 15°C! Ne vem, če sem vesela ali ne. Po eni strani ohladitev paše, po drugi strani komaj čakam, da spet posije sonce :)

Priprave za Anglijo potekajo ... počasi, ampak potekajo. Važno je, da sem si zavarovanje za tujino zrihtala, večino zdravnikov smo dali smozi, še nekaj pregledov naslednji teden in bo. Morda se sprašujete, kaj grem v Anglijo delat, za koliko časa, kam v Angijo itd. No ja, morda bi bilo dobro, da kaj napišem tudi o tem, he he.

Odločila sem se, da grem v Anglijo kot au pair. Kdaj se nameravam vrniti pa še ne vem, vse odvisno od tega, kako se bom imela gor. Načeloma pa se mi ne mudi :D
Morda se sprašujete, kdo je au pair? Au pair je dekle/fant, ki se odloči odpotovati v tujo državo z namenom, da bi se naučil novega jezika oz. da bi izboljšal znanje že poznanega jezika. Med tem au pair živi pri izbrani družini, pri kateri skrbi za otroke in opravi kakšno lažje fizično delo. To je uradna verzija. Če mene vprašate je to izkušnja, ki ti lahko popolnoma spremeni življenje. Več vam bom lahko povedala, ko bom testirala na lastni koži ;)

Moj odhod se kar hitro bliža ... čez 16 dni bom že letela proti Liverpoolu, nato pa v Cheadle, blizu Manchestra. Komaj čakam!!!

Imejte se radi ;)
Janja.

torek, 9. september 2008

Skoraj bi ušle

V mojem naslovu piše, da sem ustvarjalna dušica, ki je zašla v svet. No, res je :D Zadnje leto je bilo kar pestro. Poskusila sem 101 tehniko, materiale, za katere nisem sploh vedela, da obstajajo, izdelala kar nekaj zanimivih stvari ... in še kaj bi se našlo.

Zadnji tedem sem ponovno vzljubila zapestnice prijateljstva ali tako imenovane "Frendship bracelets". A se jih še spomnete? Vem, da sem jih v osnovni šoli naredila na tone. Žal sem takrat znala samo 1 vozel in sem delala samo eno vrsto, tisto najbolj preprosto. No, odkar imamo na voljo internet, je stvar drugačna. Na netu najdeš sto in eno stvar! Tako sem našla tudi zapestnice prijateljstva in sem takoj poskusila :D

Pokazala vam bom mojo zadnjo zapestnico. Ni perfektna, to vem ... ampak meni je tako všeč!!!

Zapestnica je dvobarvna, črna in temno rdeča narejena z 1212 sistemom (ne vem, če je definicija pravilna, ups ...). Na njej so ŽELVICE, ki so mi skoraj ušle v mamine rože :P Ulovila sem jih v zadnjem trenutku. Sedaj so na moji nočni omarici in čakajo, da jih dam na roko.

Tako, dragi moji, bodite mi dobro :)
Janja.

ponedeljek, 8. september 2008

Končno...


Tako, končno sem si ustvarila svoj blog :) Glavni razlog za to je moj bližnji odhod v Anglijo! Juhuuu, komaj čakam!

O sebi nebi preveč razpravljala. Tisti, ki me poznate itak veste, kakšna sem ;) Ostali pa boste tekom mojih objav počasi ugotovili kaj več o meni.

Za prvič bo dovolj, da ne bom preveč dolgovezila :D

Uživajte in lep pozdrav z morja!


Janja.