torek, 25. november 2008

Chester, 9.11.2008

In končno slikeee :D Joj sem pozna, dokler se spravim urejat slike sta že 2 tedna mimo! No pa začnimo :)

Moj prvi uradni izlet je bil v Chester, ki se nahaja J od Liverpoola in JZ od Manchestra (iz Manchestra z avtobusom 1h15min). Seveda nisem šla sama, z menoj sta šli še Šarka in Jenny.

Mesto Chester so ustanovili Rimljani v 1.st.p.K., imenovali so ga Deva po reki Dee. Ogledale smo si ostanke rimskega amfiteatra

in Roman's garden
kjer so ostanki rimske hiše. Zanimivo, da so že takrat imeli "tralno kurjavo" :)
Center mesta obdaja mestno obzidje, to so vrata v mesto
in pa seveda obzidje, kar ga je ostalo, z gradom (no, v bistvu en del grada)
Kot sem že prej omenila, Chester leži ob reki Dee, na kateri je nekoč bilo kar živahno. V preteklosti je mesto imelo pristanišče, s časom pa je zamrlo. V bližini je namreč večje pristanišče v Liverpoolu.
Chester je znan predvsem po njegovih črno-belih hiškah. Tudi shopping center je zamaskiran v tradicionalne barve.

In kot bi rekli Angleži, at last but not at least, še katedrala, ki je ooogrooomna in čudovita! Baje, da je grajena v normansko-gotskem stilu (hmm ... jaz se lih ne spoznam preveč na to). V glavnem, čudovita zunanjost in notranjost! Srečo smo imele, ker je organist imel vaje pa smo uživale še ob glasbi :)
V bistvu nisem še končala :D Obiskale smo tudi muzej, in sicer Grosvenour museum, v katerem se nahaja zbirka rimskih nagrobnih kamnov. Prikazano imajo tudi življenje v Viktorianskem času-zanimivo, predvsem za otroke (pa ne sam za njih:P), ker imajo tudi igre, v katerih se lahko preizkusiš, npr. sestaviti rimski amfiteater.
Za zaključek dneva, predvsem pa ker je deževalo ... ja, skoraj cel dan ... smo se zatekle v cerkev, ki je bila čisto blizu avtobusne postaje. Če se ne motim, je cerkev St. John, ki je nekoč veljala za katedralo mesta, leži pa izven mestnega obzidja. In ker smo bile tam ...
Da ne pozabim: JA, tudi JAZ sem se slikala v TELEFONSKI kabini! :D :D :D
To bi bilo vse o Chestru.

Drugače pa imam pripravljene že nove slike, he he :) Upam, da jih čim prej naložim.
Pozdravček iz angleške rdeče telefonske kabine,
Janja.

Ni komentarjev: