ponedeljek, 23. februar 2009

York, 1.2.2009

Na prvi februarski dan sem se odpravila na izlet v York. Z mano sta šli Marion in Šarka. Naj vam predstavim York (čisto na kratko).

York je čudovito mestece ob reki Ouse in Fossv v severnem Yorkshiru. Mesto so ustanovili Rimljani in ga poimenovali Eboracum. Za tem so mesto zasedlii Angli in ga preimenovali v Eoferwic - veljalo je za prestolnico Kraljevine Northumria. Vikingi so mesto zasedli leta 866 in ga preimenovali v Yorvik, okoli leta 1000 pa je mesto dobilo ime, ki ga ima še danes.

O tako, pot do tam je bila zelooo zanimiva. Prvič, avtobusa za Manchester ni bilo zato smo mislile, da smo zamudile vlak za Leeds (kjer prestopiš za York). Na srečo je vlak zamujal, ulovile smo ga, juhej. Plus za nas. In kaj ugotovimo čez nekaj časa? Vlak je sicer pravi vendar brez gretja! Ok, nič zato. V Leedsu smo skočile še na avtobus, ki nas je seveda čakal (zamudniki pač) in čez 45min smo končno prispele v York :)

Ena slikica za pokušino - York Minster - katedrala. Pa taka lepa sončna slika (beri: 5min v celem dnevu). Ostale slike še pridejo v prihodnjih dneh, ko bo povezava malo boljša, ker danes me spravlja čisto ob živce, grrrrr.
Lep lep lep večer želim,
Janja.

3 komentarji:

Urškin Raj pravi ...

york je tudi mene čisto očaral :))

Barbi pravi ...

Uuu, prav slikica mi je že všeč. Komaj čakam še ostale.

Suzy pravi ...

A zato nimaš časa za kaj napisat. Ko potuješ okoli :)
Lepa fotka ina naslednje so tudi.
Mladina, kašne gušte mi delaste :)