ponedeljek, 6. oktober 2008

Že en teden je mimooo

Ja, že en teden je mimo odkar sem prispela v Anglijo. Čas kar beži! :) No tako, moja 2 prosta dneva sta tudi mimo, jutri začnem z delom znova. In kaj pravzaprav zajema moje delo? Malo vam bom opisala, da si lahko predstavljate. Morda pride prav kakšni bodoči au pairki ;)

Stvar je kar preprosta: Zjutraj vstaneš, na hiterco pospraviš igralnico (no ja, to je soba kjer so namizne igre in televizija), pomagaš pri zajterku in za tem tudi mal pospraviš - če je 6 ljudi na kupu se včasih mal popaca he he. Za tem pa imaš vsak dan nekaj: en dan se posvetiš otroškim sobam (kar me čaka jutri), en dan je kuhinja na vrsti ... različno, odvisno od dneva. Več ali manj sta pomivalni in pralni stroj non stop v teku :P Ko se otroci vrnejo iz šole jim pripravim malico, enkrat na teden (ob torkih) še večerjo. Sobota je bolj na izi, pomoč pri kosilu oz. Israeli brekfast-u pa še kaj, če je potrebno. Zvečer ba običajno babysit, ker grejo starši ven.
Nedelja in ponedeljek sta fraj dneva, vse je zelo fleksibilno in se da zmenit da je cel vikend fraj ali celo več dni.
V bistvu nič težkega, malo se še lovim, priznam :) Pač navadit se moram kje je kaj, kako stvari delajo itd. Moja nova mama se trudi na vse načine, da bi se imela čimbolj lepo, da si naredim nova prijateljstva in da vse štima.
V minulem tednu sem spoznala dve dekleti, obe sta Čehinji in sta v Angliji tako kot jaz au pairki. Z eno od njiju, Evo, sva včeraj odšli na shopping v Manchester in bilo je super! Prvič v Manchestru in sem že nakupovala, ampak sem res potrebovala nekaj reči! Izlet je bil super, poleg trgovin (LOL) sem videla center mesta, Piccadilly garden, čudovito knjižnico (samo zunaj), mestno hišo in še in še. Izlet je bil bolj orientacijske sorte, naslednjič pa se grem pravega turista! :D In naslednjič bom naskočila craft shope!!!

Danes pa je bil moj prvi dan na Collegu. Moja nova mama me je zapeljala do tam, ugotovili smo, da je Šarka (au pairka, ki sem jo spoznala prejšnji teden in hkrati moja soseda) tudi moja sošolka na tečaju :) Razred ni prevelik ne premajhen, mislim, da je ravno prav. Upam, da bom od tečaja odnesla čimmm veččč, kajti ni zastonj :s Je pa res, da je moja družina tako super, da mi bo plačala polovico, JUPPPI! :D

Ura je že kar pozna. Sedaj zobe umit in v posteljo, knjiga me čaka (seveda v agleščini).

Lahko noč,
Janja.

3 komentarji:

Barbi pravi ...

Živjo!
Prav fajn je prebrat tale tvoja javljanja. Upam, da boš tudi kakšno fotko dodala - če ne ljudi, pa vsaj pokrajino in mesta ... vse, kar nas, firbce v Sloveniji zanima. :)

Uživaj še naprej!
gumbek

Suzy pravi ...

Ojla. Sva se ravno prej z Vale pogovarjali o tebi in kako se kaj imaš v daljni Angliji. Zaenkrat te lepo pozdravljava obe

*~*~*janja*~*~* pravi ...

O pozdravljeni! :)
Ja bom! Obljubim, da se jutri spravim za računalnik in naložim slike!!! Pa še v vas bom skočila in malo poslikala, če mi uspe (in če ne bo preveč deževno). Zdej je pa res že skrajni čas! Moram se sama sebe brcnit v tazadnjo :D