ponedeljek, 15. december 2008

Liverpool, 23.11.2008

Končno! Že sama sem bila malo nestrpna, kdaj bom objavila slike iz Liverpoola! :) V naslov bi morala dodati še nekaj ... in sicer št.1 kajti odločila sem se, da se bom v to čudovito mesto zagotovo vrnila! Vreme nam res ni bilo naklonjeno (sem se pa počutila, kot da bi bila doma: črna burja/bora nera :s), je pa bila družba tako dobra, da smo na dež čisto pozabili :)

V Liverpool sem se odpravila z dvema sošolkama iz collega, Monico iz Španije in Nathali iz Francije. Pridružili so se nam še Nathalijini prijatelji prav tako iz Francije.

Glede na vreme smo se odločili, da se bomo zadrževali bolj na zaprtem, kot na odprtem. Iz železniške postaje smo se odpravili v morju (jeee, morje!!! :D), k Albert docku.
No okoli Albert docka je nekaj muzejev, med katerim Merseyside maritime museus.
Na drugi strani pa tarča, v katero smo ciljali: The Beatles Story Exhibition
V muzeju naj se nebi slikalo, kljub temu sem malo prekršila zakon :P Pa saj sem naredila samo par posnetkov ...

Po 2 urah v Beatles muzeum (in še bi lahko bili noter, če si želiš ogledat, prebrat in poslušat vse, kar je tam ... si lahko cel dan zaposlen) smo se odločili, da bomo nadaljevali kar z Beatlesi in se odpravili v Cavern pub. Mimogrede, na poti nas je ulovila toča ... kar iz lepega! V Cavern pub smo prišli mokri, kot cucki! Aha, zakaj Cavern pub. V Cavern pubu so Beatlesi začeli svojo kariero, ime cavern pa zato, ker se pub nahaja pod zemljo :)
Pred pubom simpatičen možicelj. Nihče ne ve, kdo je ... ampak vsi smo se slikali z njim :D
V notranjosti pa nas je pričakalo presenečenje. Naleteli smo ravno na "koncert" v živo, no ne vem, če se mu lahko reče koncert. V glavnem, glasba v živo!!! Na žalost slika vam ne more povedati, kaka faca je bil ta gosodič, vsi smo se mu nasmejali in igral je odlično, sami stari komadi, od Cat Steavensa, Beatles in še in še ...
Beatles Juke Box
In seveda ... ni šlo drugače, kot da smo nazdravili vsi skupaj (skoraj vsi, Nathalie se je žrtvovala in slikala :)).
S tem se je naš izletek končal. Kratek ampak prijeten. No, sedaj se lahko pohvalim, da sem spila pivo v pubu, kjer so Beatlesi nekoč igrali! :D

Kaj več o Liverpoolu pa čez kak mesec. Včeraj sem bila na zadnjem izletu za letos, slike pa še pridejo (še vedno na fotoaparatu, seveda).

Bodite pridni in ... "we all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine" :D
Janja.

Ni komentarjev: