torek, 3. marec 2009

Chirk Castle: Chirk, 22.2.2009

Pred dvema nedeljama sva se s Šarko odpravili na izlet na sever Walesa. Destinacija - Chirk Castle.

No pa začnimo. Na izlet sva šle v nedeljo, kar pomeni cel kup težav. Ob nedeljah v februarju in marcu vlak iz Gatleya (10min stran) ne vozi, zamenja ga avtobus, ki je bil seveda pozen. V Manchestru sva imeli 5min za kupiti vozovnici za Chirk, poiskati pravi peron in vstopiti v vlak. Pri vozovnicah se je zavleklo, ker teta ni vedela, kam hočeva iti (Chirk sva izgovorile kot "Krk oz. Kirk", pravilno pa je "Črk") :s. Številka perona pa je bila 13, kar pomeni drugi konec postaje, greš gor in nato spet dol ... v glavnem, zamudili sva vlak! Na informacijah sva izvedeli, da greva lahko z drugim vlakom v Shrewsbury (poskusite izgovoriti, če vam uspe ;)) in nato v Chirk.

Ugotovitev: Shrewsbury je mesto v Walesu. Kako to vem? Imam dokaz :)
English and Walsh language he he he.
V glavnem, po ne vem kolkem urnem potovanju sva prišli v Chirk in končno našli grad.
Chirk Castle je 700 let star grad, v katerem je živel mejni grof. V poznem 13. stoletju ga je dal zgraditi Roger Mortimer, pravosodje North Wales za Edward I. Leta 1595 ga je kupil Sir Thomas Myddelton in njegovih potomcev še danes živi v delu gradu.

Vhod v posestvo okoli gradu (od tu še 20min hoje do gradu)
Ostanki obzidja
Zvončkiii - cela atrakcija :D
In končno grad
Grajski vrtovi
Pralnica (posebna atrakcija za nas au pairke he he)
Pa še slika iz ječe
Ko sva prilezli iz ječe, sva ugotovili, da imava 30min, da prideva do postaje. Skoraj bi poletela, koliko sva hiteli, krajšali ovinke in pri tem preplašili uboge ovce, ki so se sončile na trati. Seveda, medvse sva bile točne, vlak pa ne! In ker je vlak zamujal, sva seveda zamudili povezavo do Manchestra! :s V Manchestru sva za las ulovili avtobus (zamenjava seveda) in se končno odpeljali proti domu. V 20min bova doma ... ja ... naj bi bili ... pa sva bili v 40min ali več, sej ne vem. Za smetano na vrh vsega, kar se nama je pripetilo v enem dnevu sva dobili voznika, ki sploh ni vedel, kam mora iti! AAAAA. Na srečo so mu potniki pomagali.

To sum up (vadim za jutrišnji izpit, joj ...) imeli sva pester dan :)
Hwyl fawr - nasvidenje v Walshčini ;)
Janja.

3 komentarji:

Barbi pravi ...

A take zamude imajo vlaki in avtobusi? Hmm ... potem so tudi ti Angleži tako kot Irci ... u izi ... relax, don't worry, bo že kako. :)

Pa srečno jutri na izpitu!

*~*~*janja*~*~* pravi ...

Sej ne vedno ... ampak ta dan je bil res katastrofa, kar se javnega prevoza tiče :) Odvisno, na kaj in na koga naletiš :)

Hvala, upam, da bo šlo ;)

Suzy pravi ...

je že mimo. Upam, da uspešno.

Zanimiva kako so te povezave naštimane, da pri najmanjši zamudi izgubiš vse. Ugh.