petek, 3. april 2009

Pomladna prenova, prazniki, počitnice, izpit, lasje ... vsega po malo!

Verjetno ste že opazili, da je blog zamenjal oblekico :) Malo sem se naveličala rjave barve pa jesenskega listja (čeprav še vedno ga obožujem, lepših barv zame ni :) ). Sedaj je malo bolj živahen, pa čeprav so barve umirjene. Treba je vsake toliko malo zamenjati, a ne? ;)

Pomlad je, Velika noč se bliža in počitnice so pred vrati. V Angliji imajo šolarji za Veliko noč 2 tedna počitnic, a si predstavljate? Ker židje ne praznujejo Velike noči imajo seveda svoj praznik, ki traja cel teden! Jah, oni se pa res ne hecajo, ker se tega tiče :P Praznik se imenuje "Passover" ali "Pesach". Nekaj več o prazniku v naslednjih objavah, moram še sama mal raziskat in povprašati za kaj se gre. Drugače v tem tednu je prepovedano jesti vse, kar vsebuje moko: KRUH (kruh nadomestijo s krekerji - Matza), pašta, palačinke itd.; poleg moke še strožnice in žitarice; vse ostalo je pa posebna hrana, narejena po posebnem postopku - kosher. In ker so židje res družabni ljudje, se v četrtek obeta prav posebna večerja ... 35 ljudi! Jej jej jej ... to je vse za nazaj, ko že dolgo ni bilo petkove večerje pri nas :)

Tudi jaz imam počitnice, colledge je namreč zaprt. Pred počitnicami pa smo dobili še rezultate izpite, ki smo ga opravljali na začetku marca meseca. Rezultat??? PASSED! :DDD Juhu! Seveda smo s puncami takoj šle proslaviti he he. Sedaj me čakata še ostala dva, maja in junija.

Pa še to. Ne vem, kaj se dogaja z mojimi lasmi! Vedno sem imela ravne lase, ne špagete, vendar kolikor toliko ravne, običajno so se špice zvile na eni strani not, na drugi pa ven :s in čisto nič ni pomagalo. Odkar sem v Angliji pa se mi lasje spreminjajo. Kar na enkrat so se začeli zvijati, po celi dolžini. Hmmmmm ... ali je to posledica dežja in vlage v zraku??? Morda res, druge razlage nimam :) Tukaj pa je slika za dokaz ...
... in moja soba, razmetana kot vedno :P Mislim, da po potrebno spomladansko čiščenje :D
Lep aprilsko petkov pozdrav :P
Janja.

3 komentarji:

Suzy pravi ...

O. Res so se ti spremenili lasje. Si sigurna, da si nisi naredila kako trajno? :))
Naj bo razlog tak ali drugačen- naj ostanejo takšni. Si mi zelo všeč tako.

*~*~*janja*~*~* pravi ...

A ne da zgleda, da imam trajno? Ker pred nekaj leti sem jo tudi imela, lih nekaj takega. Morda je skočile sedaj spet ven :D
Hvala za kompliment ... :)

Ninsi pravi ...

joj, kaj bi jaz dala za takele kodrčke:)

meni še navito ne stoji dolgo časa:(

be happy!